Αντλίες θερμότητας

Η Αντλία Θερμότητας είναι μια «μηχανή» η όποια  παίρνει «αντλεί» θερμότητα από ένα ψυχρό μέσον (ψυχρός αέρας του περιβάλλοντος κατά το χειμώνα) και την μεταφέρει με τη βοήθεια ενός ψυκτικού μέσου σε ένα άλλο θερμότερο μέσον που είναι, το νερό με το οποίο θερμαίνει τα θερμαντικά σώματα του εσωτερικού χώρου μιας κατοικίας, (όποτε έχουμε μια αντλία αέρος – νερού), η ο αέρας του εσωτερικού χώρου, (όποτε έχουμε  μια αντλία αέρος – αέρος).

Για την μεταφορά αυτή απαιτείται μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενεργείας .
Για κάθε  1 KHz ενεργείας που καταναλώνει η αντλία θερμότητας  αποδίδει σε μορφή θερμότητας προς τον εσωτερικό χώρο  3 – 4,5 KHz ενεργείας σε μορφή θερμότητας ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία  την τεχνολογία που χρησιμοποιεί και την  ποιότητα κατασκευής της .
Επειδή μεταφέρει κυρίως ενεργεία από το περιβάλλον (κατά 75% περίπου) και παράγει  ενεργεία κατά ένα μικρό ποσοστό (25% περίπου) ανήκει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας (ΑΠΕ) και η χρήση της αναβαθμίζει την Ενεργειακή κλάση της κατοικίας.
Αντλίες θερμότητας (αέρος – αέρος) είναι όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα και όλα τα ψυγεία.
Η τεχνολογία της Αντλίας Θερμότητας παρόλο που είναι γνώστη αρκετές δεκαετίες , τα τελευταία λίγα χρονιά έγινε οικονομικά προσιτή και τεχνολογικά φιλικότερη για ατομική χρήση στη θέρμανση κατοικιών.

Εξαιτίας δε της μεγάλης εξοικονόμησης που προσφέρει (μεγαλύτερη από κάθε άλλο γνωστό τρόπο θέρμανσης)  προορίζεται πολύ σύντομα να αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα θερμαντικά μέσα και να αποτελέσει την τελική λύση για τη θέρμανση κατοικιών.

11 Πλεονεκτήματα της Αντλίας Θερμότητας

1. Πολύ χαμηλή κατανάλωση
2. Κεντρική κάλυψη για όλο το σπίτι
3. Υψηλή ποιότητα θέρμανσης και ζεστό νερό όλο το 24ωρο
4. Πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία
5. Λειτουργία χωρίς βλάβες, εμπλοκές και καθαρισμό
6. Πληρώνουμε τη θέρμανση αφού πρώτα καταναλώνουμε
7. Δεν χρειάζεται πρόσθετη καμινάδα και παρεμβάσεις μέσα και έξω από το σπίτι
8. Καθαρή λειτουργία χωρίς καυσαέρια και καπνό
9. Διατηρούμε το υπάρχον σύστημα θέρμανσης
10. Ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
11. Η χρήση της αναβαθμίζει την ενεργειακή κατηγορία της κατοικίας σας

ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Η Αντλία Θερμότητας εξαιτίας της μεγάλης απόδοσης της σε θερμότητα ως προς την κατανάλωση της είναι μια πολύ συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση του νερού χρήσης σε επαγγελματικούς χώρους όπως Ξενοδοχεία , Εστιατόρια , Γυμναστήρια, Κομμωτήρια, Πισινές , και όπου άλλου χρειάζεται μεγάλη ποσότητα Ζεστού Νερού Χρήσης .

Το λειτουργικό κόστος της είναι πολύ χαμηλό αν λάβουμε υπόψη ότι με 1.5 € τελικό κόστος ηλεκτρικής ενεργείας μπορούμε να θερμάνουμε 1000 λίτρα νερού προς χρήση το καλοκαίρι και 800 λίτρα το χειμώνα, ενώ το κόστος αγοράς μιας τέτοιας αντλίας δεν ξεπερνά τις 2.500 €.

 

diagramm13

Ειδικές εφαρμογές για θέρμανση νερού χρήσης σε γυμναστήρια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κομμωτήρια και σε κάθε επαγγελματικό χώρο που χρειάζεται άφθονο και φθηνό ζεστό νερό χρήσης.

Μειώστε άμεσα και αποτελεσματικά το λειτουργικό κόστος της επιχείρησής σας, κερδίζοντας σε χρήματα και ποιότητα, εξυπηρετώντας την πελατεία σας.
Εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε εφαρμογή με μελέτη, σχεδιασμό και service από το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας.

Attel_logo_red
Daikin_logo
gree_logo_t-shirt_l

Οι αντλίες θερμότητας χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό απόδοσης (COP), ο οποίος για τις αντλίες αέρα-νερού κυμαίνεται από 2,5 έως 3 ενώ στην περίπτωση των γεωθερμικών αντλιών (νερού – νερού) μπορεί να φτάσει και το 5.

Hitachi

Hitachi

Toshiba

Toshiba

Fujitsu

Fujitsu

Carrier

Carrier